LIFE is happening now!

Het afgelopen jaar zijn er in mijn leven een aantal dingen gebeurd, waardoor ik ben gaan beseffen dat je alles uit het leven moet halen wat erin zit. Natuurlijk wist ik dat wel. Maar soms word je er even extra op gewezen. Life is happening now! En dat is waarom ik de knoop heb doorgehakt en heb besloten om te investeren in mijzelf. Na 14 jaar als juridisch directiesecretaresse/ PA loondienst en 3 jaar als freelance notulist is het tijd voor een nieuwe stap in mijn leven! Eentje waar ik al heel lang van droom!

Voor een organisatie heb ik enkele jaren geleden een paar zaken uitgezocht en uitgevoerd op het gebied van online marketing. De vraag was of ik een manier wilde bedenken waarop zij haar leden het beste kon bereiken. Ik heb na enig research een nieuwsbriefsysteem ingericht en Social Media kanalen wat vaker ingezet. Daarna volgde meer, waaronder redactie en plaatsing van websiteteksten. Het begon toen al te kriebelen. Zou ik dit soort dingen ook verder kunnen uitbouwen en er mijn werk van kunnen maken? Bestaat er iets op dit gebied? Al snel ontdekte ik het vak Virtueel Assistent (VA).

Het VA-virus

Vanaf dat moment ben ik aangestoken met het “VA-virus”. Ik ben me er in gaan verdiepen; verzamelde veel informatie door blogs te lezen, video’s te kijken, webinars te volgen, me aan te melden voor nieuwsbrieven, gesprekken te voeren met collega’s, etcetera. Op het gebied van online ondernemen is zoveel mogelijk! Ondernemers helpen met het vergroten van hun online zichtbaarheid lijkt me ontzettend gaaf en waardevol.

Heb nog wel een weg te gaan, maar de eerste stap is gezet. Ik heb me onlangs aangemeld voor de certificeringsopleiding tot Virtueel Assistent/ Virtueel Professional bij de Academie voor Virtueel Professionals. Onwijs veel zin in! Eindelijk mijn droom achterna en professioneel aan de slag als VA. En ja, het zal ook vast wel eens spannend zijn, maar buiten je comfortzone gebeuren de mooiste dingen, toch?😁 Ik ga ervoor en houd jullie op de hoogte van het proces.

Heb je vragen hierover? Neem dan contact met me op, ik beantwoord ze graag.

______________________________________________________________

P.S. 1: Wees gerust, ik blijf (voorlopig) beschikbaar voor notuleeropdrachten;-).

P.S. 2: Het beroep Virtueel Assistent (VA) of Virtueel Professional (VP) wordt steeds bekender in Nederland. Maar voor degenen die nog niet bekend zijn met deze term: een VA of VP is een zelfstandig ondernemer die ondernemers (ZZP of MKB) op afstand ondersteunt en adviseert op één of meerdere vlakken, zodat de ondernemers zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten en kunnen groeien met hun (online) bedrijf.