Ben heel benieuwd naar jouw antwoord op de volgende vraag! Wat is het eerste wat bij jou opkomt als je de term Virtueel Assistent (VA) hoort?

Ik merk dat dit beroep nog niet bij iedereen bekend is. Voor mij is het vooral verbonden met online ondernemen. Tijdens mijn lange oriëntatiefase heb ik ontdekt dat er zoveel kansen en mogelijkheden zijn om op afstand ondernemers te ondersteunen. Ik ben om en heb me aangemeld voor de opleiding tot Virtueel Assistent!

Een Virtueel Assistent is een zelfstandig ondernemer die ondernemers (ZP of MKB) op afstand, virtueel dus, ondersteunt op 1 of meerdere vlakken, zodat de ondernemers zich kunnen richten op hun kernactiviteiten en kunnen groeien met hun bedrijf. Een VA voert werkzaamheden daadwerkelijk uit. Dit kunnen bijvoorbeeld taken zijn op het gebied van dagelijks management, administratie, marketing, verkoop of communicatie. Dit doet zij via allerlei handige tools en programma’s.

Wist je al dat het beroep Virtueel Assistent op de lijst van beroepen van de toekomst staat? Ik begrijp dat wel. Door de digitalisering en automatisering veranderen en verdwijnen er steeds meer traditionele ondersteunende beroepen. Dat heb ik zelf ook ondervonden. Een Virtueel Assistent is zelfstandig en ondersteunt ondernemers op afstand, zodat de ondernemer zich op andere zaken kan richten. Op die manier blijft ze waardevol voor haar opdrachtgevers en kan ze de diensten aanbieden waar zij plezier aan beleeft. Een ideale combinatie wat mij betreft! Bovendien zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden; van Virtueel Assistent naar Virtueel Professional en van Virtueel Professional naar Virtueel Manager.

Via deze blog-serie houd ik je op de hoogte van mijn reis van secretaresse naar Virtueel Assistent. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust! Ik beantwoord ze graag.