Stilstaan is achteruitgang. Het is een veelgehoorde uitdrukking. Maar ik ben van mening dat je soms juist even stil moet staan om vooruit te komen. Halt houden. Adem halen. Nadenken wat je nu eigenlijk allemaal doet als ondernemer. Reflecteren. Wat gaat goed? Wat gaat minder goed? En dan vooruit kijken! Waar zet je de stip op de horizon? Waar wil je naar toe? Wat is jouw doel op korte termijn? En wat is je doel op de lange termijn? Wil je bedrijfsgroei realiseren? Werken aan je bedrijf in plaats van erin? Je diensten aanscherpen? Of wil je meer tijd voor je klanten? Misschien wel een betere werk-/privé balans. Wat is ook alweer jouw visie? Waarom ben je een aantal jaren geleden begonnen als zelfstandig ondernemer?

Je bent druk met de uitvoering van operationele werkzaamheden. Wordt geleefd door de dagelijkse werkzaamheden in je bedrijf, door de waan van de dag. Je email Inbox loopt vol, je to-do-lijstje is geen lijstje meer en je hoofd zit vol met nieuwe ideeën, maar je  komt er niet aan toe om met al deze zaken aan de slag te gaan. Een structurele oplossing te zoeken. Kortom, heb jij geen tijd om datgene te doen wat je werkelijk wilt; bezig zijn met de taken waar je tijd aan wilt (en zou moeten) besteden? Dit kan niet de bedoeling zijn van het runnen van een eigen bedrijf.

Zo kan het niet langer. Je besluit dat het tijd is om stil te staan bij jezelf en bij je bedrijf. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je? Hoe weet je nou of je dingen anders moet gaan doen of niet. En welke dingen wil je dan veranderen? Op welke manier krijg je meer inzicht in hoe de zaken in jouw bedrijf georganiseerd zijn? Misschien kun je wel ergens tijd besparen? Ik denk graag met je mee. Daarom bied ik een handige checklist aan waarmee jij kunt ontdekken waar jij staat met jouw bedrijf. Vraag hier de “Checklist – Waar sta ik met mijn bedrijf?” gratis aan, vul hem in en bekijk direct de score.